Hoe kijken internationale bezoekers naar de coronamaatregelen in Turnhout en in Turnhout City Hotel?

Ook in tijden van verscherpte veiligheidsmaatregelen en meer telewerk blijven bedrijven in de regio Turnhout een groep professionele bezoekers uit binnen- en buitenland ontvangen.

Die overnachten onder meer in Turnhout City Hotel, onderdeel van de internationale hotelgroep Best Western. Het is geen verrassing dat de bezettingsgraad in het viersterrenhotel in de Stationstraat niet om over naar huis te schrijven is, een direct gevolg van de coronacrisis.

Heel wat bedrijven hebben hun reisbeleid aangepast en ook in de internationale zakenwereld is telewerk meer dan ooit de norm.

Toch wil Turnhout City Hotel een thuis blijven bieden aan de gasten die zich alsnog fysiek verplaatsen naar de speelkaartenstad: "Steeds meer collega-hoteliers doen de deuren voorlopig niet meer open, wat aantoont in wat voor een bizar economisch klimaat onze hotelsector zich bevindt.

Wij zijn dankbaar voor de bedrijven en organisatie die blijven beroep doen op onze gastvrijheid en die erop vertrouwen dat gasten in alle veiligheid worden ontvangen."

Veiligheidsmaatregelen

Het spreekt voor zich dat veiligheid en hygiëne topprioriteiten zijn voor Turnhout City Hotel. Zo werd er zowel voor medewerkers als gasten een charter opgesteld met een herinnering aan de geldende spelregels.

Enkele buitenlandse gasten van Turnhout City Hotel aan het woord

De gasten komen vooral uit eigen land en uit de buurlanden.

Alexandre Marchais en Fabien Debray (collega's uit Frankrijk): "Wij komen al een tijd naar Turnhout City Hotel en voor ons blijft het als thuiskomen. Het hotel springt secuur om met de verstrengde regels, waardoor je als gast een veilig gevoel hebt.

Als verbeterpunt naar de stad Turnhout toe geven we nog mee dat de avondklok niet aangeduid staat in de publieke ruimte. Als buitenlander is het soms wat zoeken naar welke lokale regels er precies gelden."

Raik Penndorf (Duitsland): "Ook in Duitsland zijn er veiligheidsregels dus deze manier van reizen en leven is zeker niet nieuw voor mij. Wat opvalt is dat de personeelsleden van het hotel bijzonder attent en behulpzaam blijven, ook al creëren de maatregelen meer afstand en minder persoonlijk contact."

Gregory Dumay (Frankrijk): "Het is geruststellend om te zien dat het hotel bijzonder veel moeite doet om de veiligheid van de gasten te waarborgen. Zo staan er bijzonder veel handgels in de gangen. Ik kom hier zeker terug."